fredag den 30. januar 2015

Kan man være rig uden penge og fattig med penge?


Millionær og fattigdom, disse to begreber strækker mange følelser inden i os, følelser der trækker vores sind i mange retninger. De fleste af os vil gerne være millionær, men vi tør ikke sige det højt i vores samfund, for det ses lidt som en spøg.


Rigdom og fattigdom, disse to begreber vækker mange følelser inden i os, følelser der trækker vores sind i mange retninger. De fleste af os vil gerne være millionær, men vi tør ikke sige det højt i vores samfund, for det ses lidt som en spøg. 

 Hvis vi nu tog et kig på om man kan være fattig uden penge, svaret er ikke så enkelt. For nogle mennesker siger det kan man godt og nogen siger det kan man ikke. Men vi var ude at interview hjemløse Sten som vi spurgte om man kan være rig uden penge, hans svar var "Jeg har et telt og køkkengrej i min klapvogn. Jeg samler på flasker, jeg sælger bladet hus forbi, og på en god dag tjener jeg 500 kroner. Men Sten følte sig ikke fattig han havde en en dejlig kone som hedder Bente som som gjorde ham rig på kærlighed" sagde Sten. Så selv en hjemløs mand med næsten ingen penge kan føle sig rig? Man kan føle sig rig på mange ting, som feks. kærlighed, livsglæde og oplevelser o.s.v. Så det kan man jo egentlig godt. Men man kan også godt føle sig fattig selvom man har hele verdens penge, og man mangler det sociale, spirituelle og åndelige. Så det er ikke helt umuligt at føle sig fattig selvom man har mange penge, og omvendt med de fattige. En milliardær kan joa stort set købe sig til alt, så har ma ikke særlig mange udforinger i sit liv, og hvis man er fattig og knap nok har nok penge til mad og husly, men stadig væk er omringet af kærlighed, men kan stadig føle rigdom. Så rigdom kan ses forskelligt på, men det er nok stadig en af de mange spørgsmål vi nok aldrig får rigtig svar på.